Spørgsmål om fodboldgolf

Forskellige spørgsmål om Fodboldgolf

På banen

Nej, det er ikke tilladt at spille i fodboldstøvler på banerne. Tag almindeligt fodtøj eller kondisko på. Visse baner tillader at man har kunstgræsstøvler på, men kontakt den bane du skal spille på for at høre om det er tilladt.

Ja, du må gerne tage din egen bold med, så længe der er tale om en standard fodbold. Det er dog mest normalt at låne gratis bolde på stedet. De fleste steder har de både bolde i størrelse 4 og størrelse 5, som passer til mænd, kvinder og børn.

Det er meget forskelligt, fordi der er mange forskellige typer baner. Nogle baner har 9 huller, andre har 18 huller. Normalt for 4 personer vil det tage cirka 1½ time – 2 timer.

Stort tillykke, vi får besked fra baneejerne omkring nye rekorder og opdaterer derefter siden.

Du kan spille i alt slags tøj, og du behøver ikke at komme som en fodboldspiller. Vi anbefaler løst tøj som man nemt kan bevæge sig i. Hvis solen skinner er det selvfølgelig oplagt med shorts og t-shirt. Husk solcreme.

Fodboldgolf regler

Fodboldgolf er en kombination af fodbold og golf og kan spilles af alle, store som små, mænd og kvinder – det er en super hyggelig familie aktivitet. Du behøver ikke at være i god form for at deltage, for ligesom i golf, går man i langsomt tempo rundt på banerne.

Du behøver hverken at kunne lide fodbold eller golf for at elske fodboldgolf. Man spiller ved at sparke bolden ned i et hul, og det gælder om at gøre det på færrest mulige spark. Banen minder om en golfbane med vandhuller, sandbunkere samt andre forhindringer. Banen kan både være 9 eller 18 huller. Du kan enten spille mod dine venner, eller I kan danne hold 2 mod 2 hvor I skiftes til at sparke.

Man kan selvfølgelig vælge den kedelige løsning og kåre begge vindere, men vi anbefaler, at man udvælger et hul på banen og den som kommer nærmest i ét spark er vinderen. Det kan også være, at den bane I spiller på, allerede har regler for det.

Bolden, der blev ramt, genplaceres samme sted. Bolden, der var i spil, bliver liggende, der hvor den stopper.

På visse baner, er der forskel på hvor voksne skal starte med at sparke i forhold til børn. Spørg altid på banen, hvis I er i tvivl.

Nej, du kan ikke booke tid her på siden. Du skal kontakte den fodboldgolfbane du ønsker at spille på. 

Birdie: Hvis man bruger et spark mindre end parret, kaldes birdie.

Bogey: Hvis man bruger et spark mere end parret, kaldes bogey.

Bunker: Sandhindringer kaldes bunkere.

Dobbelt bogey: Hvis man bruger to spark mere end parret, kaldes dobbelt bogey.

Drop: Bolden erklæret som “ikke spillelig” kan løftes og droppes inden for en meter. Naturligvis kan bolden ikke være tættere på hullet. Dråben skal laves med opadvendte palmer, udstrakte hænder og fra skulderhøjde. Man får naturligvis et ekstra strafspark.

Fairway: Den bedste sti fra tee-pladsen til greenen.

Forhindringer: Genstande, der gør spillet mere kompliceret, for eksempel bunkers, skove, damme osv.

Green: Den grønne er den del af sektionen, der er dækket af tæppelignende græs.

Hole-in-one: Det betyder, at spilleren får bolden i hullet fra tee-banen med kun et spark.

Markør: Markør bruges, når bolden løftes for at indikere, hvor bolden har været, og hvor den er sat tilbage

Match-play: Det betyder, at kun antallet af de vundne runder betyder noget, ikke det samlede antal spark.

Par: Par er antallet af spark, der er udregnet til at bruge pr. hul

Vandfare: Det anses for at være den værste hindring, fordi kuglerne kun kan “fiskes ud”, og det indebærer et straffespark.

Ørn: Hvis man bruger to spark mindre end parret, kaldes ørn.

Compare listings

Compare